WijkontwikkeLAAR - Coproductie-Gebiedsmanagement
Ruimte voor ondernemerschap in de wijk is een krachtige nieuwe invulling van welzijn in de wijk. In Amersfoort heb ik een aanpak mee ontwikkeld waarin startende ondernemers een kans krijgen in een heel flexibel en betaalbaar concept. Wat blijkt: ook in een zogenaamde achterstandswijk zijn er veel startende ondernemers die de stap van zolderkamer naar bedrijfsruimte willen maken. En tegelijk hebben we daarmee het bestaande vastgoed opgeknapt: van garagebox naar bedrijfsruimte.
Dure begeleiding: niet nodig, veel ervaren ondernemers helpen starters maar wat graag. In het werkpunt in de wijk helpen ondermeer ondernemers van de Rotary startende ondernemers met gericht advies op bijvoorbeeld het gebied van marketing en acquisitie. Zo benut je de kracht van mensen en de kracht van de stad.
 
Een concept met kracht die ik u graag help toepassen in uw gemeente of bij uw corporatie.
                                          
Voorbeelden Wijkeconomie

- Quickscan voor woningcorporatie Portaal: mogelijkheden voor wijkeconomie en ondernemerschap in de Eng in Soest
- Uitbreiding in 2012 van het aantal bedrijfsruimten bij de Alliantie Eemvallei in Liendert (Amersfoort) met 5 extra bedrijfsruimten.
- Als projectleider met Alliantie Eemvallei garageboxen verbouwd tot eenvoudige bedrijfsruimten voor startende ondernemers.
In december 2010 zijn 7 ondernemers van start gegaan. De ondernemers komen voor het grootste deel uit de eigen wijk. Het aanzien van de strip is enorm verbeterd en de ondernemers zorgen voor een levendig en verzorgd geheel. Door de simpele formule is het voor starters ook 
- Opstellen businessplan voor Werkpunt in de wijk Liendert in Amersfoort